Slovenija

KPL prodan družbi MG Mind iz Banjaluke

STA
8. 10. 2015, 20.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Cestno podjetje Ljubljana (CPL) je na današnji dražbi v Ljubljani kupila družba MG Mind iz Banjaluke. Med osmimi ponudniki je namreč ponudila najvišjo kupnino, in sicer 7,9 milijona evrov, je za STA povedal stečajni upravitelj KPL Veljko Jan. Sodišču bo tako v petek podal predlog, naj se sklene pogodba o prodaji.

STA

MG Mind je za KPL že na začetku ponujal najvišjo kupnino, na današnji dražbi pa se je za nakup ljubljanske družbe vse do zadnjega boril tudi Pomgrad iz Murske Sobote, je povedal Jan. Oddajo ponudbe so že pred časom potrdili tudi v mariborskemu Nigradu, med osmimi ponudniki naj bi bil po poročanju medijev tudi Strabag.

Mediji v Republiki srbski o družbi MG Mind v lasti Mladena Milanovića pišejo, da naj bi se zaradi sumov korupcije znašla tudi na črnem seznamu Svetovne banke, navajajo Finance.

KPL - ki je bil na že dražbi septembra lani, na kateri pa zanimanja za nakup po ceni 6,24 milijona evrov ni bilo - je med pomembnejšim premoženjem propadlega CPL. Ima koncesijo za izvajanje zimske službe in vzdrževanje cest na območju Ljubljane, pridobil je tudi veliko gradbenih poslov v prestolnici, katerih investitor je občina, med njimi obnovo Trga republike in Slovenske ceste.

Lani je na ravni skupine (še družba KPL Rast) ustvaril 23,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in nekaj več kot milijon evrov čistega dobička.

STA