Slovenija

Družba FMR dobila soglasje varuha konkurence za nakup Dela

STA/M.J.
1. 9. 2015, 14.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Javna agencija RS za varstvo konkurence je idrijski družbi FMR danes podelila soglasje za nakup vseh delnic družbe Delo od Pivovarne Laško. S tem so izpolnjeni vsi pogoji za veljavnost pogodbe, posel pa bo zaključen v naslednjih 10 dneh s plačilom kupnine in prenosom delnic, so sporočili iz družbe FMR.

STA

Pivovarna Laško se je za prodajo Dela družbi FMR, ki bo za 100-odstotni delež plačala 7,3 milijona evrov, dogovorila junija. Prodajna pogodba je bila sklenjena pod več odložnimi pogoji, ki pa so sedaj izpolnjeni.

Kot je junija pojasnil predsednik uprave FMR Andrej Kren, bodo nakup financirali z lastnimi sredstvi. Vloga FMR kot lastnika bo po njegovih pojasnilih ta, da bodo z dobrim upravljanjem skrbeli, da bo imela uprava Dela pogoje za uspešno poslovanje, ki jih lahko zagotavlja le finančno stabilen lastnik.

FMR se je s Pivovarno Laško dogovoril, da bodo dosedanji člani nadzornega sveta Dela podali odstopne izjave, ki bodo učinkovale z dnem prenosa delnic s pivovarne na FMR.

Laščani so Delo prodajali več let. Uradno so prodajo prvič napovedali leta 2010, a nato kljub objavi razpisa doma in v tujini niso dobili nobene zavezujoče ponudbe. Znova so prodajne postopke zagnali septembra 2013, hkrati s prodajnim postopkom Radenske, ki pa je medtem že zaključen s prodajo češki Kofola Group. Vmes se je končala tudi prodaja Pivovarne Laško.