Slovenija

Erjavec ne bo odstopil

STA/J.P.
27. 7. 2015, 18.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zunanji minister in prvak DeSUS Karl Erjavec je v izjavi po današnji seji vodstva DeSUS dejal, da je danes govoril s premierjem Mirom Cerarjem. Ta je po njegovih besedah ocenil, da ni razloga, da bi Erjavec po izbruhu prisluškovalne afere ponudil svoj odstop. Erjavec tako odstopil ne bo, če bi ga doletela interpelacija, pa bo na očitke odgovoril.

sta

Erjavec je sicer priznal, da je bil Cerar nezadovoljen, ker se zunanji minister ob izbruhu afere, ki je zamajala arbitražni sporazum s Hrvaško, ni prej vrnil z dopusta.

V pogovorih se dvojica pogovarja glede postopkov na arbitražnem sodišču, kar pomeni kršitev pravil in postopkov. 

Prvak DeSUS je dejal še, da bo stranka za novega slovenskega člana arbitražnega sodišča podprla tistega kandidata, ki ga bo predlagal Cerar.

Minuli teden je hrvaški tisk objavil posnetke pogovorov med dosedanjim članom sodišča Jernejem Sekolcem in agentko Simono Drenik. V pogovorih se dvojica pogovarja glede postopkov na arbitražnem sodišču, kar pomeni kršitev pravil in postopkov. Sekolec in Drenikova sta s položaja odstopila, vlada pa bo v sredo na seji vlade imenovala Sekolčevega naslednika. Medtem je hrvaška stran že sporočila, da si je njihova politika enotna v oceni, da bi Hrvaška morala v skladu s pravili mednarodnega prava odstopili od arbitražnega sporazuma s Slovenijo.