Slovenija

Stare že vsaj 800 let

mojca žnidaršič
24. 7. 2015, 20.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

S slavnostno sejo občinskega sveta, podelitvijo priznanj in koncertom zasedbe Concilium musicum Wien so v Dolenjskih Toplicah v sredo počastili 800. obletnico prve omembe kraja.

Mojca Žnidaršič

Najvišje občinsko priznanje – grb občine – sta prejela zakonca Milena in Jože Fabijan, in sicer za zelo uspešno delo izjemnega pomena za občino.

Zahvalo župana so dobili Dragica Bobnar za dolgoletno in odgovorno delo z najmlajšimi otroki v Vrtcu Gumbek; Dušan Gorenc ob jubilejnem, stodvajsetem darovanju krvi in za dolgoletno humanitarno delo; sodelavec občinske uprave Daniel Krivec za desetletno strokovno, zanesljivo in pravočasno opravljeno delo ter vzorne odnose z občani in vodstvom občine; ter policista Andrej Müller in Jan Zavodnik, ker sta s pogumnim ukrepanjem preprečila družinsko tragedijo.

Mojca Žnidaršič

NI VSE ČRNO

»Čeprav vsak dan poslušamo, kako je pri nas hudo, kako ni denarja, da ni dela, se pri nas življenje vseeno vrti. Gradimo vodovod, ceste in pločnike, sveti vse več luči javne razsvetljave. Seveda ne gre v velikih zamahih, ampak po stari ljudski modrosti, ki pravi, da se stegni le toliko, kolikor imaš dolgo odejo,« je v svojem nagovoru v polni dvorani topliškega kulturno kongresnega centra dejal domači župan Jože Muhič.

Slavnostni govornik, predsednik države Borut Pahor je ob tej priložnosti izrekel zahvalo, da so v času krize, ko država ni bila v celoti zmožna odgovoriti na potrebe ljudi, lokalne skupnosti vsepovsod po državi uspešno prevzele odgovornost za razvoj.

Mojca Žnidaršič

PAHOR POHVALIL

»Župani, občinski svetniki in ljudje v občinah ste kljub številnim težavam našli zamisli, modrost in zagon ter v skrajno občutljivem času za razvoj naše domovine opravili zrelostni izpit, ki se bo gotovo obrestoval vam in tudi vsem nam skupaj, ko začenjamo novo poglavje po izteku te krize,« je poudaril in dodal, da imajo Dolenjske Toplice slavno preteklost in tudi svetlo prihodnost, saj so lepa in urejena občina s prijaznimi ljudmi, nosilec razvoja pa je zdraviliški turizem, ki znotraj turizma beleži najvišji vzpon.

Mojca Žnidaršič