Slovenija

Popotniki slovenske hostle ocenili za najboljše na svetu

STA
22. 5. 2015, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Popotniki slovenske hostle ocenjujejo za najboljše na svetu. Gostje na portalu mednarodnega združenja hostlov (International Youth Hostel Federation) so namreč od začetka leta do danes prav slovenske hostle uvrstili na vrh lestvice najboljših, pred Singapurjem, Južno Korejo, Švico in ostalimi državami.

Wikipedia

Slovenija se po kakovosti hostlov na prvo mesto uvršča med 41 ocenjenimi državami, nad čemer so v Popotniškem združenju Slovenije, ki je član mednarodnega združenja hostlov, navdušeni.

Kot so pojasnili v današnjem sporočilu za javnost, je k slovenskemu uspehu prispevalo deset ocenjenih hostlov: Tresor in YH Ljubljana (Bit center) iz Ljubljane, Alieti iz Izole, Bledec z Bleda, Pekarna ter Uni iz Maribora, Histria iz Kopra, Proteus iz Postojne, Menina iz Rečice ob Savinji in Hostel Radenci.

Povprečna ocena ocenjenih hostlov znaša 93,3 odstotka, popotniki pa ocenjujejo vse, od prijaznosti in udobja, do lokacije in čistoče. Noben od naštetih hostlov si letos ni prislužil nižje ocene od 90 odstotkov, kar pomeni, tako v popotniškem združenju, da se tudi najslabše ocenjeni od desetih uvršča ob bok sedmouvrščeni državi na svetu.

Medtem ko Slovenija po kakovosti hostlov dosega prvo mesto in ji sledijo že omenjeni Singapur, Južna Koreja in Švica, so se do desetega mesta zvrstile naslednje države: Islandija, Turčija, Češka, Škotska, Japonska in Hongkong.

ZDA se uvrščajo na 11. mesto, Kanada na 14., Nemčija zaseda 16. mesto, Velika Britanija pa 18. mesto. Tajska se uvršča na 20. mesto, Mehika na 27., Francija na 32. in Maroko na 40. mesto, zadnji na lestvici 41 držav pa je Čile.