Slovenija

Iz Stranke Mira Cerara v Stranko modernega centra

G.G.
24. 2. 2015, 14.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Največja vladna stranka bo na kongresu prihodnji teden spremenila svoje ime, ki po novem ne bo več vsebovalo imena njenega predsednika in premiera Mira Cerarja. Predlog novega imena, ki ga je v ponedeljek potrdil svet stranke, je SMC - Stranka modernega centra, je na novinarski konferenci pred kongresom pojasnil Cerar.

Mediaspeed

Z novim imenom SMC - Stranka modernega centra želijo po Cerarjevih besedah poudariti, da so sodobna stranka, ki zre v prihodnost in upošteva sodobne tokove razvoja družbe in človeštva, da je sredinsko usmerjena, skozi to pa upošteva zelo različne vrednote in ideološka izhodišča na vseh straneh političnega spektra ter jih uravnoteža.

Kot je spomnil Cerar, so že ob ustanovitvi stranke napovedali njeno preimenovanje v prihodnosti, saj je njeno ime služilo predvsem identifikaciji stranke pred državnozborskimi volitvami.

Kongres 7. marca v Sežani bo prvi redni kongres stranke, ki je bila ustanovljena 2. junija lani, dober mesec pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami. Stranka je na volitvah zmagala in osvojila 36 poslanskih mest, njen predsednik pa je postal predsednik vlade, v kateri sta poleg SMC še DeSUS in SD.