Slovenija

Razkrinkana vedeževalka Karin Ježovita

Žiga Kariž
21. 1. 2015, 11.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Numerologinja Karin Ježovita je ena najbolj razvpitih Slovenk, ki se preživlja s tem, da s pomočjo različnih energij in pripomočkov rešuje težave drugih ljudi. Mnenja o njenih sposobnostih so deljena: nekateri ji zaupajo, drugi ne. Skupina naših bralk se je odločila preveriti kakovost njenih storitev in prišla do šokantnega odkritja.

Mediaspeed

Dekleta so se odločila preveriti, kako kakovostne so storitve znane numerologinje in vedeževalke Karin Ježovita. Poslale so ji svoje podatke in opisale različne težave. Po nekaj dneh je vsaka posebej prejela odgovor, toda vsaka izmed njih enakega. V pismu je med drugim zapisano: »Na podlagi datuma vašega rojstva sem ugotovila, da je pred časom nekdo nad vas priklical negativne sile. Urok ste zaužili prek pijače ali hrane ali prek nekega darila, ki ste ga dobili v fizični obliki in ga imate še danes. Gre za rezultat dela, ki ga je izvedla temnolasa ženska, ki je ne poznate, a je to naredila na podlagi naročila nekoga, ki vam je blizu in vam zavida vaš način življenja. Posledice se vam najbolj kažejo na čustvenem in finančnem področju. Iskreno vam priporočam nakup kamnov Balian Paica, saj si samo z njimi lahko pomagate spet zadihati s polnimi pljuči, saj res ni prijetno to, kar doživljate. K.«

Vsebino pisma so objavile na družbenem omrežju Facebook in kmalu ugotovile, da niso edine prejemnice tovrstnega pisma. Kmalu se je javilo več žensk s facebooka, za katere je Karin ugotovila, da nad njimi visi urok temnolase ženske. Pisma se razlikujejo le v tem, da bi nekaterim do boljšega življenja pomagali čaji, drugim kamni, tretjim zapestnice. Vse seveda lahko kupijo na spletni strani znane numerologinje.

»Karin si ne bo dovolila, da bi jo obtoževali nevestnosti, saj si je ustvarila podobo kvalitetne in natančne interpretatorke števil.« Karin PR-team.

O tem, kako je mogoče, da je toliko žensk prejelo identično »prodajno« pismo, smo povprašali tudi Karin, ki v tem ne vidi nič spornega. Kot nam je odpisal njen »PR-team«, je stvar preprosta: ljudje smo po numerologiji razdeljeni v devet skupin na podlagi življenjskega števila, vsaka skupina pa privlači določen tip energije, bodisi pozitiven bodisi negativen. »Na podlagi tega so tudi usode in napovedi narejene za devet različnih skupin, ljudje znotraj njih pa so izpostavljeni podobnim problemom oziroma podobnim izzivom. Prav zato so si bila sporočila podobna in znotraj posamezne skupine med seboj identična,« so zapisali v pismu, ki so nam ga poslali. Torej če poenostavimo, v Sloveniji pač obstaja velika skupina ljudi (ena izmed devetih mogočih), ki jih je uročila temnolasa ženska. V katero skupino spadate, je odvisno od vašega osebnega števila, ki ga Karin izračuna bodisi iz vašega rojstnega datuma ali pa iz ure, ob kateri ste ji poslali vprašanje. Če bi bili ljudje po skupinah enakomerno razdeljeni, bi to pomenilo, da je kar 222.000 Slovencev uročila temnolasa ženska.

Karin in njen »PR-team« sta nam še sporočila, da čeprav so v njenem dejanju nekateri videli zavajanje, Karin to absolutno zanika, saj je vse preračune delala v dobri veri, da lahko na tak način pomaga spremeniti ritem posameznega življenja. 

Karin Ježovita sicer posluje kot samostojna podjetnica. V letu 2013 je prejela 51.265 evrov prihodkov, kar 19.000 evrov več kot leto dni pred tem. Kot je razvidno, denar služi z osebnim svetovanjem, prodajo izdelkov, kot so kamni, zapestnice in kocke, izdajanjem revije K in organizacijo potovanj. Njena potovanja na Bali so kljub ceni 1200 evrov za aranžma brez letalskega prevoza razprodana.