Na slovenski zemljevid turističnih znamenitosti bi podjetnik Marijan Ogorevc iz Brežic rad postavil še eno, po kateri bi po njegovem mnenju naša država postala še bolj prepoznavna v tujini. 

Oskar Kogoj
Osebni arhiv
Industrijski oblikovalec Oskar Kogoj

V osrčju Savinjske doline v Mozirju si je zamislil skulpturo iz kaljenega stekla svetovno priznanega  industrijskega oblikovalca in umetnika Oskarja Kogoja.

Postonjska jama
sta
Postojnska jama je ena največjih slovenskih turističnih znamenitosti, ki jo letno obišče skoraj milijon obiskovalcev.

»Skulptura bo v obliki satja in to zaradi simbolike – čebele s timskim delom namreč odločilno prispevajo k obstoju življenja na tem planetu. Čebela je simbol marljivosti, medsebojne pomoči, ne nazadnje tudi simbol Slovenije, ker je že dolgo zelo vpeta v vsakdanje življenje slovenskega človeka,« pravi Ogorevc in dodaja, da bo skulptura posvečena dobrodelnosti.

Mozirje
Osebni arhiv Marijana Ogorevca

Mozirje naj bi krasila skulptura z nešteto vgrajenimi imeni.

Za uresničitev projekta pravi, da mora zbrati 10 milijonov ameriških dolarjev v šestih mesecih s pomočjo darovalcev, ki bodo prek spletne strani yournameforever.org (vaše ime za vedno) darovali najmanj dvajset ameriških dolarjev dobrodelni organizaciji po svoji izbiri. Za to Ogorevc potrebuje pol milijona darovalcev, katerih imena bodo za vedno vgravirana v stekleno skulpturo. »Želim, da dobronamerni ljudje tega sveta naredimo nekaj dobrega in hkrati skupaj ustvarimo skulpturo, ki bo postala in za vedno ostala spomenik tega, da je v vsakem izmed nas neizmerna dobrota,« pravi Marijan Ogorevc, ki trdi, da od donacije ne bo prejel niti centa.