Slovenija

Na kardiologiji ponovno dovoljeni obiski

STA
22. 12. 2014, 13.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na kliničnem oddelku za kardiologijo interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so ponovno dovoljeni obiski po uveljavljenem režimu, in sicer vsak dan med 15. in 19. uro. Na UKC priporočajo, naj na obisk prihaja po ena ali največ dve zdravi osebi.

Arhiv Svet24

Če pa bi se na kateremkoli oddelku ponovno pojavilo večje število obolelih zaradi respiratornih ali drugih bolezni, norovirusov in okužb, bodo ponovno začasno omejili obiske, so navedli v sporočilu za javnost. Bolnikom v UKC Ljubljana je kot del zdravljenja potreben dnevni počitek, ki je predvidoma med 13. in 15. uro.

V porodnišnici so obiski med 15. in 18. uro. Namenjeni so predvsem partnerju porodnice in njunim otrokom, vendar le, če so zdravi.

V enotah intenzivne nege in terapije velja poseben urnik obiskov. Obiski tam naj bodo kratki - od 10 do 15 minut. Obiski na otroških oddelkih so za zdrave starše ali skrbnike praviloma neomejeni.

Obiskov z majhnimi otroci na UKC ne priporočajo. Prav tako prosijo vse obiskovalce s prehladnimi ali drugimi akutnimi nalezljivimi obolenji, naj ne hodijo na obisk k svojim sorodnikom, saj predstavljajo tveganje tako za njih kot za druge za bolnike, pa tudi za zaposlene.