Slovenija

Še vedno lahko skupinsko kupite elektriko in plin

STA / T.C.
10. 12. 2014, 08.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Gospodinjstva se še vedno lahko pridružijo akciji Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) do prihrankov z zamenjavo dobavitelja električne energije in plina.

Arhiv Svet24
Dva najpomembnejša energenta - elektrika in plin.

Na dražbi v okviru kampanje Zamenjaj in prihrani sta zmagala Gen-I, tako pri dobavi elektrike kot pri dobavi elektrike in plina, medtem ko je pri dobavi plina zmagala Energija Plus.

Skupinskemu nastopu nakupa elektrike in plina se je sicer doslej pridružilo več kot 38.000 potrošnikov, prihranki pa se v povprečju gibljejo med 50 in 200 evri letno.

Prve ocene prihrankov in ponudbe na licitaciji zmagovalnih ponudnikov so v ZPS začeli pošiljati prejšnji petek. Po načrtih bodo vsi prijavljeni potrošniki ocene prihrankov s ponudbami prejeli do sredine decembra, so sporočili z ZPS.

"Glede na izračunane ocene prihrankov bo več kot 60 odstotkov potrošnikov, če bodo z ZPS zamenjali samo dobavitelja elektrike, prihranilo med 50 in 150 evri letno. Enak delež potrošnikov pa si lahko obeta prihranke med 75 in 200 evri letno, če bodo z ZPS zamenjali dobavitelja elektrike in plina," so poudarili.

Če bi vsi potrošniki, ki sodelujejo v akciji, sprejeli ponudbo in zamenjali dobavitelja, bi skupaj lahko po pojasnilih ZPS prihranili več kot 3,5 milijona evrov na leto. Ponudbe v okviru kampanje Zamenjaj in prihrani zagotavljajo navzgor omejeno ceno za 12 mesecev, so brez vezave in skritih stroškov.

"Na ZPS si želimo, da akcijo uspešno zaključimo, da potrošniki zamenjajo dobavitelja z nami, saj bo to signal, da si potrošniki tovrstnih akcij želijo in v njih tudi aktivno sodelujejo," je poudarila predsednica ZPS Breda Kutin in dodala: "Na ZPS imamo že pripravljamo izhodišča za novo kampanjo, s katero bi potrošnikom ponovno lahko pomagali znižati stroške."