Slovenija

FOTO: V Ljubljani se bo črpanje vode nadaljevalo tudi v noč

STA/J.P.
22. 10. 2014, 19.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Ljubljani se bo črpanje vode iz stanovanjskih objektov predvsem na območju Viča nadaljevalo vso noč. Število gasilcev so v zadnjih urah še povečali, trenutno jih je na terenu 400, je za STA pojasnil Robert Kus z Mestne občine Ljubljana. S črpanjem bodo predvidoma končali v četrtek dopoldne, nato bodo začeli s kosovnim odvozom odpadkov.

Carmen Leban

Kot je pojasnil vodja mestnega oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo Kus, so vode upadle in odtekle v vodotoke, zato je omogočen dostop do objektov, iz katerih črpajo vodo.

Carmen Leban
Ta je ponekod pomešana tudi z naftnimi derivati. Za zaščito objektov so po njegovih besedah danes postavili tudi okoli 5000 zaščitnih vreč.
Carmen Leban
Na območju Podutika in Vrhovcev, kjer je voda najprej odtekla, so vodo iz objektov večinoma že izčrpali. Na Viču bodo s črpanjem nadaljevali tudi ponoči, ekipe gasilcev se bodo pri tem menjale, je pojasnil Kus. S črpanjem bodo po njegovih besedah predvidoma končali v četrtek dopoldne.

Iz podjetja Vodovod - Kanalizacija meščane obveščajo, da vodni viri v poplavah niso bili prizadeti in da vodovodni sistem deluje nemoteno.

Nato bodo pomagali ljudem pri odnosu kosovnega odpada. Kus ob tem občane poziva, naj kosovne odpadke odlagajo na običajna območja, če zato potrebujejo pomoč, pa bodo na voljo. Kosovne odpadke bo Snaga odvažala v četrtek in petek.

Carmen Leban
Iz Snage so danes sporočili, da zaradi poplavljenih cest na območju Viča in na območju občine Dobrova - Polhov Gradec niso mogli izprazniti vseh zabojnikov po rednem urniku.
Carmen Leban
Izpraznili jih bodo, ko bo to mogoče, občane Dobrove bodo o terminih nadomestnih odvozov obvestili naknadno.
Carmen Leban
S težavami zaradi poplav se danes soočajo tudi v mestnem prometu. Linija Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) 6B vozi iz Notranjih Goric do Dolgega mostu in iz Bežigrada do Mestnega loga na Koprski cesti, vmesne povezave ni. Prav tako linija 6 iz Črnuč pelje do Mestnega loga in ne do Dolgega mostu.
Carmen Leban
Medkrajevna linija iz Ljubljane proti Polhovem Gradcu vozi samo do Gaber, linija iz Ljubljane do Vrhnike in Logatca ima obvoz, linija Vrhnika-Smrečje-Žiri pa je trenutno zaprta, pojasnjujejo na LPP. 
Carmen Leban