Slovenija

Miša Molk: kazni so mile. Nedopustno!

Simon Rosc
22. 10. 2014, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Prva dama televizije Miša Molk je spregovorila o boleči izgubi svojega hišnega prijateljčka in z nami delila tudi izkušnje s psi, ki se jih še vedno boji. Pravi, da gre pri tem le za nesmiselne predsodke, ki se jih ljudje ne znamo otresti. Zelo ostro pa je obsodila tudi pasje boje in ljudi, ki si na račun nemočnih kosmatincev polnijo bančne račune.

Prva dama televizije je javno obsodila pasje boje.

Kakšen je vaš odnos do psov?

Rada imam pse; z energičnim kodrom sva se družila 11 let. Premalo. Bil je res član družine. Slovo je bilo težko. Se pa psov še vedno tudi bojim, ker je enkrat na cesti eden šavsnil mene in me ne prav na hitro spustil, enkrat pa na Golovcu spet en drug napadel mojega psa. Oba sta bila zelo nedolžnega videza. Zato sem se še bolj bala stafordov in pitbulov. Zaradi predsodkov, seveda, in vsega, tudi nestrokovno, senzacionalistično zapisanega. Danes sem spoznala, da so stereotipi, ki jih valjamo v naši zavesti, zelo nesmiselni, celo žaljivi do določenih pasem.

Kako gledate na tiste, ki pse vzgajajo za borbe?

Živali so nebogljena bitja, sicer rojena z določenimi dispozicijami, a v bistvu smo mi tisti, ki jim oblikujemo značaj, pogosto v skladu z našim ali celo v obrambo naših strahov. Nekateri gredo še dlje in jih vzgojijo za napadalce, za denar tudi za morilce. Grozljivo je, da si nekateri lastniki psov gradijo svoj pogum in celo identiteto prek psov, od nas odvisnih in nam podrejenih živih bitij.

Več pa si preberite v današnji izdaji časnika Svet24