Lubej, 39-letni profesor in sopredsedujoči Solidarnosti, je na današnji predstavitvi izrazil prepričanje, da bo opravičil zaupanje volivcev, ki v njem vidijo zagotovilo, da bo v novomeški občini v resnici prišlo do korenitih sprememb. Brez teh občina ne bo izkoristila svojih potencialov, je opozoril.

V novomeški mestni občini se za svetniška mesta poteguje kar 19 kandidatnih list.

Kot je dejal, kandidira, ker ni obremenjen s sodelovanjem pri škodljivih in napačnih odločitvah ter koruptivnih dejanjih v občini. Občino pa bi rad vrnil ljudem.

Med njegovimi prednostnimi nalogami so ukrepi proti korupciji, večja vloga občanov pri odločanju, objava vseh škodljivih pogodb in povečanje vpliva strokovnjakov na imenovanje vodilnih. Mestno jedro pa mora odigrati svojo vlogo v viziji Novega mesta kot kulturnega in turističnega središča, je še dejal.

Za mesto novomeškega župana se ob Lubeju potegujejo še kandidat SDS Bojan Kekec, kandidat Liberalno gospodarske stranke Jože Kobe, kandidat ZaAB Rafko Križman, kandidat s podpisi volivcev Gregor Macedoni, kandidatka SMC Mojca Špec Potočar, kandidat Slovenije za vedno Matic Vidic ter skupna kandidatka SD, Zveze za Dolenjsko in SLS Milena Kramar Zupan.