Slovenija

Benetke kmalu v prestolnici

Sašo Avramovič
25. 9. 2014, 17.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Četrtega oktobra bo v Pionirskem domu (Festivalna dvorana) prav poseben dogodek Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana.

Profimedia

V Ljubljani bomo kmalu lahko izkusili in doživeli Benetke! Benetke preteklosti – tiste, v katerih prebivajo bajno bogati, kjer se za svetovno slavo borijo ulični umetniki, kjer domuje razvpiti Casanova … Četrtega oktobra ob 19.30 bo namreč v Pionirskem domu (Festivalna dvorana) organiziran prav poseben dogodek Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana. Glasbeno-plesni gala dogodek je zrastel in se razvijal v glavah in srcih dveh vrhunskih plesalcev Tjaše Vulič in Luce Bussolletija, ki želita s plesnim, glasbenim in spremljevalnim programom združiti ljubitelje plesa in umetnosti ter vse, ki si želijo prosti čas preživeti nekoliko drugače.

Program bo v znamenju prepletanja treh različnih oblik umetnosti – plesa, glasbe in igre. Deset vrhunskih plesalcev pod vodstvom Tjaše Vulič in Luce Bussolettija bo v petih plesnih točkah s pomočjo delčkov beneške zgodovine ter barvitih in razkošnih mask predstavilo čarobni svet commedie dell arte, gondoljerjev, Casanove, Doževe palače in slovitega beneškega karnevala.

Program bo v znamenju prepletanja treh različnih oblik umetnosti – plesa, glasbe in igre.

Za ozračje in glasbeno nadgradnjo nastopa bo v sestavi violina, trobenta, kontrabas, kitara in vokal skupaj z akademskimi glasbeniki skrbel priznani slovenski džezist Igor Matković. Dogodek na tako visoki programski in organizacijski ravni pa ne more miniti brez odlične kulinarike, prepletene z okusom vrhunskih vin, za kar bodo s štirimi tematsko prilagojenimi hodi in za ta dogodek izbranimi vini poskrbeli kuharji Vivo cateringa in vinar Kmetije Čarga. Vstopnice za ta dogodek so na voljo na www.ltdance.eu in www.kartoteka.si.