Slovenija

Sodnica lagala policistom

Žiga Kariž
20. 9. 2014, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Predsednica sodišča v Murski Soboti Darinka Pušenjak se je policistom, ki so posredovali zaradi pretiranega veseljačenja, predstavila kar z imenom upokojene sodelavke.

STA
Konec avgusta so morali policisti posredovati v enem izmed lokalov v Murski Soboti, saj se vesela družba ni zmenila za uradni obratovalni čas. Goste so tudi legitimirali, a pozneje pri preverjanju točnosti podatkov ugotovili, da sta dve osebi lagali. Na presenečenje vseh je ena od teh oseb najvišja predstavnica sodstva v tem delu Slovenije, predsednica sodišča v Murski Soboti Darinka Pušenjak, ki je možem v modrem namesto svojih navedla kar podatke upokojene sodelavke, ki ima stalno prebivališče v isti ulici kot Pušenjakova.

Pušenjakova je dejanje že obžalovala in za spletni portal Sobotainfo dejala, da se opravičuje za svoje dejanje, in dodala, da bo takoj, ko bo prejela plačilni nalog, račun poravnala. »Za ravnanje sem se opravičila tudi policiji. Prosim vas, da navedeno ravnanje naj ne vpliva na ugled sodnika in sodišča,« je še povedala Pušenjakova. Ker je kršila 24. člen Zakona o osebnem imenu jo čaka 200 evrov kazni. Čeprav je prekršek storila v prostem času, je kršila tudi kodeks sodniške etike, ki pravi: »Sodnik z osebnim zgledom varuje ugled sodstva in se v vseh svojih dejavnostih izogiba neustreznemu ravnanju ali obnašanju."