Slovenija

Velike zahteve pogoltnega Karla Erjavca

Simon Rosc
4. 8. 2014, 07.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po petkovi ustanovni seji državnega zbora si lahko ta teden obetamo nov krog koalicijskih pogajanj. A, kot smo navajeni, ni dialog prvakov strank – kljub 64 novim obrazom v hramu demokracije – nič kaj nov. Barantanja za stolčke politikov, kot da so na politični tržnici, se bodo nadaljevala, kot vse kaže, pa bodo v ospredju spet zahteve Karla Erjavca.

Grega Wernig/KMA

Želeli smo nove obraze, ki bodo voljo ljudi zastopali v državnem zboru, in politika nam jih je dala. Kar 64 novih, svežih in zadovoljnih novopečenih politikov sedi parlamentu. A tam očitno sedi povsem brezglavo. Novi obrazi niso prinesli novih idej in niso na nikakršen način spremenili dialoga med strankami. Spet se odvija ista zgodba, ko politiki takoj po volitvah pozabijo na svoje volivce in na to, kaj so obljubljali pred volitvami.

»Zdaj je čas, da naredimo pravo stvar, vse drugo smo že izčrpali« - Borut Pahor

Zdaj je nastopil čas ozko usmerjenih lastnih interesov po visokih in še višjih plačah, ki jih bodo strankarski veljaki prejemali za nastopanje v javnosti in sedenje v prefinjenih pisarnah. Tudi besede predsednika republike Boruta Pahorja: »Zdaj je čas, da naredimo pravo stvar, vse drugo smo že izčrpali,« so politiki vzeli samo kot formalnost, vsaj glede na prva sporočila, ki so jih dali javnosti s svojimi ozkogledimi zahtevami. Tisti, ki si ob koalicijskih pogajanjih kot otrok v peskovniku želi izbrati najboljše igrače, v državnem zboru pa čim več stolčkov, je vsekakor prvak DeSUS-a Karl Viktor Erjavec.

V kaj se je zagledal, da tako napenja svoje mišice, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!