Slovenija

Domača naloga učitelja Janše

Ž.K.
4. 8. 2014, 07.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Eden zadnjih zakonov, ki jih je sprejela vlada Janeza Janše, je bil Zakon o delovnih razmerjih, ki naj bi popravil nepravilnosti na našem trgu dela. V njem je tudi določilo, da mora vlada do konca leta 2014 sprejeti še en zakon, ki naj bi pomagal tistim, ki so se znašli v delovnih razmerjih brez vseh pravic. Bo imela nova vlada dovolj časa?

Svet24

Po besedah Mira Cerarja, zmagovalca nedavnih volitev, naj bi novo vlado dobili v drugem delu septembra, kar pomeni, da bo imel le dobre tri meseca časa, da opravi naloge, ki bi morale biti opravljene do konca leta. Glede na situacijo, v kateri je naša država, bo zagotovo prva prioriteta iskanje denarja, saj je naše odhajajoče vodstvo v proračunu pustilo večstomilijonsko luknjo, ki lahko hitro paralizira celo državo ali pa nas spravi celo v bankrot.

Bo imela nova vlada dovolj časa?

Se bo nova vlada pravočasno lotila zakona, ki bi končno uredil status ekonomsko odvisnih oseb? Gre za izjemno široko skupino ljudi, ki so jih delodajalci prisilili ali prepričali, da z njimi sodelujejo kot samostojni podjetniki.

Več si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!