Slovenija

»Se mi spor z Jankovićem zdaj maščuje?«

L.Ž.
25. 5. 2014, 13.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Vse od takrat, ko se je Peter Vilfan razšel z Zoranom Jankovićem in nepričakovano odstopil kot mestni svetnik v Ljubljani, se ugiba, zakaj je počilo med njima. Najglasnejše so govorice, da naj bi nekdanji košarkarski as ljubljanskemu županu zameril, ker ga ni podprl pri njegovem potegovanju za veleposlaniško mesto v Beogradu.

Nikola Miljković/M24

In od kod Petru sploh ideja, da vstopi na diplomatski parket? Menda jo je dobil lani poleti, ko je izvedel, da je bil njegov nekdanji soigralec, še ena živa legenda jugoslovanske košarke, Dražen Kičanović, imenovan za generalnega konzula Srbije v Trstu.

Žal je Janković imel že drugega kandidata, česar Peter Vilfan menda nikakor ni mogel sprejeti. Če gre verjeti govoricam iz Pozitivne Slovenije, je bil zato njun zadnji pogovor na štiri oči precej razburljiv in razhod vse prej kot prijateljski.

Po tem srečanju pa je šlo Petru Vilfanu samo še navzdol. Med drugim se je začelo celo namigovati, da je skupaj z zetom Vladom Ilievskim, tudi odličnim košarkarjem, vpleten v sumljive gradbene posle in da je njegova košarkarska šola zabredla v dolgove. Petrovi privrženci so sprva verjeli, da gre le za podla podtikanja.

Prometna nesreča pod vplivom alkohola, zaradi katere je Vilfan skrušeno zapustil poslanske klopi, pa je vendarle vnesla dvom v teorijo zarote, po kateri naj bi se nanj spravil ljubljanski župan. Verjetneje je pač, da je za zamajani ugled kriv Peter Vilfan kar sam.