Slovenija

Bratuškova prosi parlamentarne stranke, naj se opredelijo do sklica predčasnih volitev

STA
30. 4. 2014, 14.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Premierka Alenka Bratušek je predsednikom parlamentarnih strank in vodjem poslanskih skupin poslala pismo, v katerem jih poziva, naj se opredelijo glede možnosti za čimprejšnje predčasne volitve. "Če želimo skrajšati roke, povezane z njimi, potrebujemo skupno zavezo, da ne bomo iskali novih mandatarjev za sestavo vlade," je med drugim zapisala.

Profimedia

Bratuškova je v pismu še zapisala, da se je ob prevzemu vodenja vlade zavezala, da bo delovala v dobro Slovenije in njenih državljank in državljanov. "Ob dogodkih v zadnjem tednu dni je postalo jasno, da moramo bolj kot kadarkoli prej odločitve sprejemati z mislimi na to zavezo," je opozorila.
"Kljub temu, da smo z ukrepi skupaj uspeli izboljšati gospodarske razmere v državi, smo na pragu novih predčasnih volitev. Vendar ne želim, da bi te pomenile politično krizo, ki bi zagotovo imela negativne posledice za gospodarstvo in ugled Slovenije v mednarodni skupnosti," je še navedla premierka.
Zato parlamentarne stranke prosi, naj se, če imajo iskreno željo preprečiti novo politično krizo v državi, opredelijo glede možnosti za čimprejšnje predčasne volitve. "Če želimo skrajšati roke, povezane z njimi, potrebujemo skupno zavezo, da ne bomo iskali novih mandatarjev za sestavo vlade in tako, kolikor je možno, skrajšali z ustavo določene roke za razpis volitev. Z vašo podporo lahko predčasne volitve izpeljemo že pred poletjem," je še dodala Bratuškova.
V pismu še ocenjuje, da je prav, da ljudje povedo, kdo so tisti, ki bodo imeli usodo države v rokah v naslednjih letih. "Hkrati pa je tudi prav, da do tega trenutka ravnamo odgovorno in premišljeno. Le tako bomo lahko zagotovili, da s političnimi potezami ne bomo škodovali naši državi," je dodala.