Petindvajsetega maja se bomo odpravili na volitve, na katerih bomo volili posameznike, ki bodo po hodnikih evropskega parlamenta zastopali barve Slovenije. Interesentov, ki bi odpotovali v Bruselj, je kar nekaj in stranke po navadi nimajo težav pri sestavljanju svojih list. A zaradi velike konkurence v ozadju potekajo prave drame, kot jih poznamo z gledaliških odrov. Velika konkurenca med kandidati za evropske poslance je očitno tudi v Pozitivni Sloveniji.

Po prvih anketah, ki so predvidevale, da bo nosilec liste Janez Potočnik, je stranki kazalo dobro, obetala se ji je celo zmaga. A karte so se premešale, ko je Potočnik sporočil, da letos ne bo kandidiral za evropskega poslanca. PS je ob tem sporočila, da obžalujejo Potočnikovo odločitev, saj bi z »bogatimi izkušnjami okrepil liberalni del slovenske politike na volitvah«.

PS je imela sicer poleg Potočnika še nekaj smole. Kot morebitni kandidat za poslanca se je zaradi preiskav, v katere je vpleten, predčasno umaknil Roman Jakič, v vodo pa jim je padla tudi skupna lista s sicer propadajočima strankama LDS in Zares. Kamen spotike je bil nosilec liste Jelko Kacin, ki sta ga želeli stranki, za PS pa je bil nesprejemljiv