Slovenija

V delovni nesreči v občini Kanal ob Soči, poškodovan 49-letnik

U.K.
9. 4. 2014, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Včeraj, 8. aprila 2014 ob. 18.32 uri, je bila Policija obveščena o nesreči pri delu v enem od zaselkov v neposredni bližini Deskel.

Dolenjski list

49-letni moški je pri izvajanju gradbenih del pri stanovanjski hiši (v lastni režiji) padel z delovnega odra in pri tem utrpel predvidoma hude telesne poškodbe. Poškodovanega moškega so po nesreči reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Novogoriški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo pristojnemu novogoriškemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

KRADLI GORIVO IZ DELOVNEGA STROJA V ŠIRŠI OKOLICI NOVE GORICE
Včeraj, 8. aprila 2014 zjutraj, je bila Policija obveščena o tatvini goriva iz delovnega stroja v t.i. kraju Drnulk med Čepovanom in Trebušo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pred kratkim iz delovnega stroja znamke Caterpillar, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču ob cestišču blizu naselja Čepovan, z orodjem poškodoval pokrov rezervoarja omenjenega delovnega stroja in iztočil približno 100 litrov dizelskega goriva. S tem dejanjem je storilec lastniku povzročil za 150 evrov materialne škode. Ker oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, bodo novogoriški policisti na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

NEPRIDIPRAV UKRADEL OSEBNO VOZILO
Danes, 9. aprila 2014 zgodaj zjutraj, je bila Policija obveščena o tatvini osebnega vozila znamke Renault Trafic / combi 1.9, kovinsko srebrne barve, letnik 2004, z naslednjimi registrskimi številkami GO-P1-799. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

VLOMILI V STANOVANJSKI OBJEKT V ŠIRŠI OKOLICI NOVE GORICE
Včeraj, 8. aprila 2014 dopoldne, so bili novogoriški policisti obveščeni o vlomu v eno od stanovanjskih hiš v Grgarju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec nedavno vlomil skozi pritlično okno v notranjost stanovanjskega objekta in ukradel več kosov zlatega nakita (zapestnice, prstane, uhane) in druge predmete. Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec objekt zapustil neznano kam. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

V PROMETNI NESREČI NA AJDOVSKEM LAŽJE TELESNE POŠKODBE UTRPEL VOZNIK AVTOMOBILA
Danes, 9. aprila 2014 nekaj po 7. uri zjutraj, je bila Policija obveščena o prometni nesreči blizu Ajdovščine, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 20–letni voznik avtomobila peljal vozil po glavni cesti iz smeri naselja Cesta proti Dobravljam in v levem ovinku zapeljal desno izven vozišča in trčil v betonski zid nadvoza hitre ceste, zaradi česar se je vozilo prevrnilo na streho ter obstalo na nasprotnem voznem pasu. Po sedanjih ugotovitvah je do omenjene prometne nesreče prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. Lažje telesno poškodovanega mlajšega voznika avtomobila so po prometni nesreči reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zaradi kršitev prometne zakonodaje so mu policisti izrekli globo z izdajo plačilnega naloga.

OBRAVNAVANI PRIMER S PODROČJA PREPOVEDANIH DROG
Včeraj, 8. aprila 2014 popoldne, so policisti v Šempetru pri Gorici imeli v postopku 42–letnega moškega in mu zasegli zeleno posušeno rastlino, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo konopljo. Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za omenjeno prepovedano drogo, bodo policisti zoper navedenega moškega uvedli hitri postopke z odločbo zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V PROMETNI NESREČI Z MATERIALNO ŠKODO UDELEŽENA TRI OSEBNA VOZILA
Danes, 9. aprila 2014 zjutraj, so policisti obravnavali prometno nesrečo zaradi prekratke varnostne razdalje na cesti Nova Gorica – Kromberk in v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Nihče od udeležencev prometne nesreče ni bil poškodovan. Novogoriški policisti so 63–letni voznici avtomobila – povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.