Slovenija

V Šentilju kmalu nov zdravstveni dom

STA/mv
30. 3. 2014, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V Šentilju bodo kmalu odprli nov zdravstveni dom. Kot je za STA povedal župan Edvard Čagran, bodo nove prostore, vredne skoraj 800.000 evrov, uradno odprli predvidoma v drugi polovici aprila. Selitev ambulant iz dosedanjega zdravstvenega doma se bo začela v maju.

Facebook

Novi zdravstveni dom bo pokril vse dejavnosti zdravstva, saj bo poleg ambulante zajemal tudi lekarno, fizioterapijo, zobozdravnika in optiko. Gradnja je trajala štiri leta. "Veseli smo, da nam je končno uspela ta investicija, ki jo ljudje že dolgo čakajo," je povedal župan. Zgradbo so zgradili z občinskimi sredstvi, čeprav je del ambulant pod okriljem Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor. "Le pred dvema letoma nam je ministrstvo za zdravje pomagalo s 60.000 evri," je pojasnil Čagran.

Občina se razvija

Občina Šentilj, ki šteje 8500 prebivalcev, ima zdravstveni dom še v Sladkem Vrhu, kjer delujeta dva splošna zdravnika, zobozdravnik in občasno ginekolog. V Šentilju so splošni zdravnik, zobozdravnik in fizioterapevtka, ki se bodo zdaj selili v novo zgradbo. Ostale naložbe v občini so usmerjene predvsem v ceste in kanalizacijo, pri tem pa si pomagajo tudi z evropskimi sredstvi. Med drugim so šli lani s še dvanajstimi drugimi občinami v 12 milijonov evrov vreden projekt izgradnje novega vodovoda.