Slovenija

Osrednja mariborska tržnica ponovno spreminja podobo

STA/mv
30. 3. 2014, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mariborska tržnica, ki se vse od pridobitve nove podobe pred nekaj leti sooča s težavami, bo od prihodnjega tedna znova delovala pod ne preveč funkcionalnimi dežniki. Prihodnji ponedeljek bodo podrli skoraj 400 kvadratnih metrov velik šotor, ki ga je Snaga najela od podjetja Expo Biro in tako prodajalcem omogočila boljše razmere za prodajo.

Facebook

Snaga je šotor zaradi premostitve zimskega obdobja postavila 15. januarja, stroške montaže, demontaže in najema, ki so skupaj znašali dobrih 13.000 evrov, pa kot upravljavec tržnične dejavnosti v Mestni občini Maribor v celoti prevzela. Na osrednjo mariborsko tržnico so te dni že začeli postopoma vračati dežnike, skupaj jih bodo postavili 48. Ob tem bodo ponovno postavljanje dežnikov izkoristili tudi za sanacijo raztrganih platen in uničenih tulcev. Kot so pojasnili, bodo dežnike postavili najpozneje do 10. aprila, najpozneje seveda na mestu, kjer trenutno še stoji šotor. Ob tem v Snagi vztrajno iščejo tudi ustrezno trajno rešitev kritine na osrednji mariborski tržnici, pri čemer sodelujejo z vsemi vpletenimi akterji - Mestno občino Maribor, Zavodom za varstvo kulturne dediščine in Hypo Leasingom. Za mnenje, kakšno tržnico si želijo, bodo povprašali tudi branjevke in branjevce, od katerih pričakujejo uporabne smernice, kako prostor tržnice obuditi v mesto, kjer se bodo ljudje srečevali in ponovno sproščeno družili.

Tržnica bo obratovala nemoteno

Tržnica bo sicer ves čas trajanja del obratovala nemoteno in v običajnem delovnem času, hkrati pa v Snagi naprošajo vse obiskovalce za potrpljenje v času podiranja šotora in nameščanja dežnikov. Mariborska tržnica se v zadnjih letih sooča s številnimi težavami. Po stečaju družbe Tržnica Maribor je opravljanje tržnične dejavnosti prevzelo podjetje Snaga, objekt pa je v lasti banke. Prodaja se sicer nadaljuje, a je najemnikov prodajnih prostorov vedno manj, branjevcem na ploščadi pa povzroča veliko težav vreme, saj so se beli dežniki, ki so jih postavili ob zadnji obnovi, izkazali za zelo neuporabno in drago rešitev.