Slovenija

Bratuškova obiskala rudarje

STA/N.J.
12. 3. 2014, 08.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Rudarje Rudnika Trbovlje-Hrastnik (RTH), ki so že drugo noč prebili v jami, je v torek zvečer obiskala tudi predsednica vlade Alenka Bratušek. Predsednik stavkovnega odbora Anton Lisec je za STA povedal, da je Bratuškova prinesla določene predloge, osnovna zahteva rudarjev pa je pisno zagotovilo izplačilo februarskih plač 18. marca.

Radio Kum

Po oceni Lisca so se zadeve začele premikati, za rudarje je zelo pomembno, da dobijo tudi odpravnine v celoti. Rudarji, ki so že od decembra lani na zavodu za zaposlovanje, pa so v ponedeljek prejeli le po 2000 evrov odpravnin, ki v celoti znašajo od 10.000 do 12.000 evrov.

Današnja pogajanja bodo potekala v jami. Ko dobijo pisno zagotovilo glede izplačila februarskih plač, se bodo rudarji odločali o nadaljevanju stavke, je še dejal Lisec.

Že tretji dan v jami

Rudarji danes tretji dan stavkajo v jami v Hrastniku, vodstvo pa je doslej izpolnilo eno od njihovih zahtev, izplačilo januarskih plač v celoti. Skrbi jih med drugim tudi izplačilo plač za februar in marec ter odpravnin za 135 preseženih delavcev, ki se bodo aprila prijavili na zavod za zaposlovanje.