Slovenija

NLB z aprilom zapira kar 22 poslovalnic

STA/N.J.
3. 3. 2014, 14.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

NLB bo v okviru procesa prestrukturiranja z aprilom zaprla 22 poslovalnic v Sloveniji, saj so se navade strank v zadnjih letih močno spremenile. Letos bodo umaknili tudi več kot 100 bankomatov, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani napovedal član uprave NLB Blaž Brodnjak.

NLB

NLB ima sedaj v Sloveniji 143 poslovalnic. Lani niso zaprli nobene, letos pa bodo svojo mrežo močno skrčili. Kot so pojasnili, so se navade uporabnikov bančnih storitev v zadnjih letih močno spremenile.

"Vse več strank posluje preko spletne banke, obisk poslovalnic se vztrajno zmanjšuje, zato je v prihodnje pričakovati, da bo banka zaprla še katero izmed poslovalnic," so pred časom pojasnili v NLB in izpostavili, da so klasične bančne poslovalnice z razvojem spletnega bančništva vse bolj namenjene osebnemu svetovanju in opravljanju zahtevnejših bančnih poslov.

Tudi v ostalih bankah opažajo trend vse večje uporabe bančnih storitev, kot so dvig in polog gotovine, plačilo položnic, prenakazila ipd. na spletu. Uporaba spletne banke je po zagotovilih bank varna, njihovim komitentom pa je na voljo 24 ur na dan in sedem dni v tednu. Storitve so za njih ne samo bolj udobne, temveč tudi cenejše, še izpostavljajo v bankah.