Slovenija

Tomazin ostaja član uprave družbe Polzela

STA/M.J.
13. 1. 2014, 10.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Član uprave družbe Polzela Robert Tomazin, ki je bil na to funkcijo imenovan decembra lani, ni ponudil odstopa nadzornemu svetu. "Nikoli ne dajem prednosti lastni prihodnosti, saj sem prepričan, da morajo interesi podjetja in poslovnega okolja prevladovati nad interesi posameznika," je za STA povedal Tomazin.

Mediaspeed

Časnik Dnevnik pa je v soboto poročal, da je Tomazin, ki je bil konec leta 2013 imenovan celo za predsednika uprave družbe, nadzornikom že ponudil svoj odstop. Nekdanja predsednica uprave družbe Polzela Karmen Dvorjak, ki je tik pred božičem odstopila, je sredi minulega tedna ponovno prevzela vodenje družbe s polnim mandatom, Tomazin pa je bil takrat razrešen s funkcije predsednika uprave Polzele.

V sredo je bila na seji nadzornega sveta odpravljena tudi prejšnja zahteva, da mora dvočlanska uprava o vseh odločitvah odločati s konsenzom, kar je bil tudi razlog za odstop Dvorjakove. Predsednica nadzornega sveta Polzele je spet postala Branka Neffat, ki je bila decembra razrešena, namesto nje pa je bil imenoval Marko Slokar, ki pa je spet samo član nadzornega sveta.

Iz podjetja so takrat sporočili, da so te odločitve praktično vsi deležniki sprejeli z velikim olajšanjem, saj so praznične menjave že začele povzročati škodo.

Vodenje družbe se je tako v stare tirnice očitno vrnilo na zahtevo bank upnic, s katerimi se družba pogaja o novem reprogramu posojil. Tega naj bi zdaj po pisanju časnika Dnevnik pogojevale s tem, da morajo lastniki družbe v dveh tednih predložiti pismo o nameri za dokapitalizacijo. Pogovori, da bi družbo dokapitaliziral strateški partner iz tujine, s čimer bi v Polzeli pridobil večinski lastniški delež, potekajo že dalj časa.


"Za vrnitev na mesto predsednice uprave Polzela, sem se odločila potem, ko je nadzorni svet spet vzpostavil razmerje, ki zagotavlja zastopanje vseh za sanacijo Polzele vključenih interesnih skupin in lastnikov. Pretehtalo pa je dejstvo, da sem s tem dobila priložnost zaključiti zastavljen proces prestrukturiranja, ki sem ga gradila dve leti in je zastavljen tako, da v Polzeli ohranimo kar največje število delovnih mest, ter nadaljujemo s tradicijo tekstilne industrije v tem kraju," je ob ponovnem prevzemu vodenja družbe povedala Dvorjakova.

V naslednjih dneh si bo Dvorjakova prizadevala, da vzpostavi ponovno zaupanje v moč in sposobnost Polzele na njeni poti v prihodnost, ter da zaključijo dogovore z bankami za potrditev zastavljenega programa reprogramiranja kreditov. "Tudi nadaljevanje pogovorov s potencialnimi strateškimi partnerji ostaja moja prioriteta za zagotavljanje trajne stabilnosti poslovanja Polzele," je napovedala.