Slovenija

Gašpar Mišič po pivskem incidentu na tnalu nadzornikov

STA/MR
10. 1. 2014, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Današnja seja nadzornega sveta Luke Koper, na kateri bi morali odločati o imenovanju novega člana uprave, bo potekala v znamenju torkovega incidenta, ko so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola ustavili predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča.

Pozitivna Slovenija

Datum seje so člani nadzornega sveta sicer določili že pred tedni, na njej pa naj bi odločili o imenovanju člana uprave, zadolženega za operativo. Na seji pred slabim mesecem dni so namreč nadzorniki za člana uprave za področje financ in računovodstva izbrali Jožeta Jaklina, za preostalo prosto mesto v upravi pa so se tedaj odločili pozvati posamezne kandidate, zaposlene v Luki, naj se odzovejo vabilu kadrovske komisije.

Bržkone pa bo po zadnjih dogodkih okoli Gašparja Mišiča izbor člana uprave v drugem planu. Predsedniku uprave so policisti v torek zaradi prisotnosti alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev javnega reda in miru ter nespoštovanja cestnoprometnih predpisov so mu izdali tudi plačilni nalog, nazadnje pa bi mu sodišče lahko celo trajno odvzelo vozniško dovoljenje.

Gašpar Mišič je dogodek sicer obžaloval, je pa v sredo zavrnil možnost, da bi ponudil odstop, ob tem pa zagotovil, da bo članom nadzornega sveta pojasnil vse, kar jih bo zanimalo.

V Slovenski odškodninski družbi so že izrazili mnenje, da je ravnanje Gašparja Mišiča izredno neodgovorno ter da bi se morali najvišji predstavniki družb zavedati, da družbo predstavljajo ves čas svojega delovanja.

Kot nedopustno in neodgovorno je ravnanje prvega moža Luke na družbenem omrežju Facebook označila tudi premierka Alenka Bratušek, do Gašparja Mišiča pa so bili kritični tudi drugi predsedniki koalicijskih strank.

Gašparja Mišiča so tedanji nadzorniki na mesto predsednika uprave ob glasnem nasprotovanju politike imenovali konec avgusta, nato pa so delničarji Luke Koper na izredni skupščini v začetku oktobra odpoklicali pet od skupno devetih članov nadzornega sveta. Nadzorni svet v novi sestavi je nato vendarle potrdil pogodbo o zaposlitvi Gašpar Mišiča, ki pa ne predvideva odpravnine.