Slovenija

Pod Krkino gladino bodo okrasili novoletno jelko

STA/M.J.
28. 12. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Člani Potapljaškega društva Krško, njihovi prijatelji ter kolegi iz Slovenije in Hrvaške, se bodo ob 16. uri zbrali pri Kmečkem hramu v Kostanjevici na Krki in tam opravili tradicionalni, 14. božično-novoletni večerni potop. Pod rečno gladino bodo okrasili novoletno jelko in nadaljevali z družabnim srečanjem. Pričakujejo najmanj 60 udeležencev.

WIkipedia (simbolna fotografija)

Kot je predstavnik društva Sandi Petrišič povedal, se jih bo v zimskemu času primerno ohlajeno vodo odpravilo približno 20, pri tem pa bodo ustrezno opremljeni najprej poskrbeli za varnost sodelujočih potapljačev.

Na božično-novoletnem srečanju v Kostanjevici na Krki letos pričakujejo najmanj 60 potapljačev in še nekaj ekološko ozaveščenih ljubiteljev podmorja, potapljanja in rek Save ter Krke. Krškim potapljačem pa se bodo pridružili kolegi z različnih koncev Slovenije in njihovi hrvaški potapljaški prijatelji, je dodal.

Z božično-novoletnim potopom zaključijo tudi potapljaško sezono, 11. januarja pa se bodo pridružili potopu novomeškega kluba in z njim odprli novo sezono, je še povedal Petrišič.

Po podatkih Potapljaškega društva Krško pri njihovih potopih redno sodelujejo tudi potapljači okoliških društev in člani poklicno gasilske enote Krško, ki se skupaj s krškimi kolegi ukvarjajo s športnim potapljanjem. Skupaj sodelujejo tudi pri številnih reševalnih akcijah.

Krško potapljaško društvo, ki šteje dobrih 40 članov, vsako leto priredi več taborov in drugih akcij. Potapljajo se tudi na Hrvaškem in se udeležujejo čistilnih akcij drugih potapljaških društev.