Slovenija

Pred podpisom pogodbe

RKT
21. 12. 2013, 16.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na sedežu stečajnega upravitelja družbe Radeče papir Boruta Sokliča v Celju so v četrtek popoldne s predstavniki družbe Emkaan Investments iz Dubaja potekala zadnja usklajevanja glede prodaje družbe Radeče papir in hčerinskega Muflona, je povedal zastopnik omenjenega podjetja Igor Rakuša.

Dolenjski list

Kot nam je povedal Soklič, je bil podpis pogodbe predviden za konec novembra, vendar se zaradi razlogov na strani kupca zadeva ni realizirala. Želja je bila, da se prodajna pogodba podpiše v čim krajšem času, vendar je predpogoj za to ustanovitev slovenske družbe, ki bo lastnica Papirnice Radeče. Ta družba še ni ustanovljena, razlog za to pa je tudi pridobivanje subvencij za sofinanciranje s strani države.

Kot je še dodal Soklič, je bil rok za podpis pogodbe podaljšan do konca januarja, ko naj bi bila tudi v celoti plačana kupnina. Proizvodnja naj bi se po teh načrtih začela v februarju. Stečajni upravitelj je povedal še, da je po njegovih informacijah že imenovano poslovodstvo družbe, vendar natančna imena še niso razkrita. Prav tako so že bili opravljeni razgovori z delavci, ki jih bodo v začetku zaposlili okoli sto.