Slovenija

Krka v spodnjem toku še narašča

STA/M.J.
24. 11. 2013, 08.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Krka, ki v svojem spodnjem toku še nekoliko narašča, je v Kostanjevici na Krki dosegla severni del otoka in se razlila na cesto pri cerkvi sv. Jakoba. Kakšne opaznejše škode s tem ni povzročila. Pri kostanjeviški civilni zaščiti pa pričakujejo, da bo nekaj ur še naraščala, se približno sredi dneva umirila in proti večeru začela upadati.

PGD Kobarid (simbolna fotografija)

Poveljnik Civilne zaščite občine Kostanjevica na Krki Robert Zagorc je za STA povedal, da je na tamkajšnjem območju zaradi narasle Krke za ves promet zaprta cesta Kostanjevica na Krki-Zameško. Sicer pa je na Dolenjskem že v prvem delu noči prenehalo deževati, tako da je v spodnjem toku Krke glavna nevarnost zaradi poplav mimo, je še dejal.

Krka se je tudi v sosednji, gorjevodni občini Šentjernej, razlila po obrežnih travnikih in lokah oz. na območju svojih običajnih razlivnih površin. Objektov ter naselij s tem ni dosegla in se je že davi umirila, pa je predstavnik šentjernejske civilne zaščite Jožko Jakše povedal za STA.

Po poročanju območnih centrov za obveščanje je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju zadnje obilnejše deževje povzročilo več nevšečnosti s poplavljanjem meteorne vode in s težavami zaradi podrtega drevja in odpadlega vejevja. V krški občini pa se je na odseku Nemška vas-Veliki Trn pri kraju Kalce udrla zemljina. Pristojno cestno podjetje je tamkajšnjo cesto zaprlo za ves promet in postavilo prometno signalizacijo.