Slovenija

Se je že začelo – plazovi in poplave širom države

23. 11. 2013, 17.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes tekom dneva se je reka Krka razlila na območju pogostih poplav v kraju Malence, občina Kostanjevica na Krki.

Thinkstock

V Brezovici je meteorna voda popoldne zalila cestišče in ogrožala varnost v prometu.V Dolenji vasi pri Artičah je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. 

V Bukovju pri Slivnici v občini Šentjur sprožil zemeljski plaz površine okoli 200 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Slivnica so pokrili razmočen teren s folijo in naredili odtočne kanale. Plaz so si ogledale tudi odgovorne osebe v občini.

V naselju Borjana, občina Kobarid, je meteorna voda zaradi poškodovane strehe zalivala podstrešje enostanovanjske hiše. Gasilci PGD Breginj so odkrito streho začasno prekrili s ponjavo in preprečili nadaljnje zamakanje.

Na Otočcu v občini Novo mesto, so gasilci GRC Novo mesto iz reke Krke odstranili naplavljeno drevje in vejevje, katero je ogrožalo lesena mostova Šentpeter─Dolenja vas in pri gradu Otočec.

Pri vasi Selnik, občina Ig, se je sprožil plaz razmočene zemlje v bližini stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Golo in Ig, ki so kraj dogodka zavarovali in uredili odvodnjavanje meteornih voda. O dogodku je bilo obveščeno občinsko poveljstvo CZ.

V naselju Veliko Mraševo Jelšanski potok grozi, da bo zalil stanovanjsko hišo. Posredujejo gasilci PGD Malo Mraševo s protipoplavnimi vrečami.

V ulici Pod Trško goro v Novem mestu je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto so iz prostorov izčrpali manjšo količino vode in namestili vodno črpalko.

Poplavljena je tudi cesta Lešje-Koritno.

V Gorenji vasi v občini Zagorje ob Savi je zemeljski plaz zasul del zgornje nosilne stene.

Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanjskega objekta v Gorenji Brezovici, občina Šentjernej.