Slovenija

Trenutno stanje v Luki Koper je nevzdržno

STA/M.J.
16. 10. 2013, 18.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nadzorni svet Luke Koper je na konstitutivni seji danes za svojo predsednico imenoval Alenko Žnidaršič Kranjc, za njeno namestnico pa Elen Twrdy. Nadzorniki so tudi potrdili pogodbo o zaposlitvi predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča, ki mu jo bodo ponudili v podpis še danes.

Mediaspeed

Trenutno stanje v Luki je nevzdržno, je nova prva nadzornica Luke, sicer predsednica uprave družbe Prva Group, med premorom večurne seje nadzornikov, ki še traja, pojasnila odločitev glede podpisa pogodbe z Gašparjem Mišičem.

V skladu s pogodbo, ki jo bo Mišiču predlagal nadzorni svet, ta ne bo vsebovala odpravnine, plača predsednika uprave pa bo znašala 11.000 evrov bruto oz. okoli 5000 evrov neto, je še navedla.

Prav tako je nadzorni svet pooblastil kadrovsko komisijo, da pripravi poziv kandidatom za člane uprave. Kot je namreč pojasnila Žnidaršič Kranjčeva, je član uprave Marko Rems potrdil svojo odločenost, da do februarja zapusti mesto v upravi. Poleg Gašparja Mišiča in Remsa je v upravi trenutno še delavski direktor Matjaž Stare.

V skladu s statutom pa je potrebno pridobiti še tretjega člana uprave, "za katerega verjamemo, da bi moral biti strokovnjak s področja luške dejavnosti", je pojasnila. Prva nadzornica ob tem pričakuje, da bodo novega člana izbrali najkasneje do odhoda Remsa.