Slovenija

Slabo vreme že povzroča težave na cestah

STA / S.R.
25. 8. 2013, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zadnjo avgustovsko nedeljo, ko je zlasti popoldne pričakovati povečan promet turistov, ki se bodo z morja vračali proti domu, zaznamuje tudi slabo vreme.

Dars

Do osme ure je v severozahodni Sloveniji padlo od 20 do 40 litrov dežja na kvadratni meter. Ceste so mokre in spolzke, večjih ovir v prometu pa zaenkrat ni.

Zaradi prometne nesreče je zaprta polovica pomurske avtoceste med Turniščem in razcepom Dolga vas proti Madžarski, zaradi okvare tovornega vozila pa je na štajerski avtocesti na priključku Celje-center proti Mariboru oviran promet. Promet je zaradi nesreče oviran tudi na avtocesti Karavanke - Ljubljana med priključkom Brnik in cestninsko postajo Torovo v smeri Ljubljane.

Zaradi prometne nesreče je na štajerski avtocesti med predorom Podmilj in Blagovico proti Ljubljani zaprt vozni pas; nastaja zastoj (1,6km).

V Prometno informacijskem centru za državne ceste ob tem opozarjajo, da so ceste po državi mokre in spolzke, zato previdnost ne bo odveč.

V skladu z napovedmi vremenoslovcev se prek Slovenije pomika vremenska fronta, ki je že prinesla precej padavin. Do osme ure je tako v severozahodni Sloveniji padlo od 20 do 40 litrov dežja na kvadratni meter, drugod manj, so zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso).

Čez dan bo občasno še deževalo, vmes bodo krajevne nevihte in predvsem v zahodni Sloveniji lokalno tudi močnejši nalivi. Tam vremenoslovci do ponedeljka zjutraj pričakujejo še od 30 do 60 litrov dežja na kvadratni meter. Drugod bo predvidoma padlo od 15 do 30 litrov dežja na kvadratni meter.

Danes čez dan lahko ob močnih nevihtah narastejo zlasti manjši potoki ali hudourniki predvsem na območju severozahodne Slovenije. Verjetnost za ta pojav je majhna do srednja, še opozarjajo na Arsu.