Slovenija

Po hrano in šolske potrebščine na Rdeči križ

STA / S.R.
25. 8. 2013, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ker bi radi čim večjemu številu otrok omogočili lepši in lažji začetek šolskega leta, bo Rdeči križ (RK) Ljubljana ponovno zbiral šolske potrebščine pa tudi hrano.

Dolenjski list
Po šolske potrebščine na Rdeči križ.

Druga izmenjevalnica bo potekala v petek, 30. avgusta, v prostorih humanitarnega centra RK Ljubljana na Tržaški 132, od 15. do 18. ure, so sporočili iz RK Ljubljana.

Zainteresirani si bodo znova lahko v zameno za šolsko torbo, zvezke, barvice, šestilo, ravnilo ali pa morda liter mleka, soka, olja, kilogram moke, testenin, konzervo sadja ali zelenjave, čokolado, suho sadje, piškote - izbrali posebna vintage in oblačila z druge roke ter predmete.

Izmenjevalnica je dobrodelni projekt, ki temelji na pošteni menjavi, krepitvi solidarnosti in spoštovanju skupnih vrednot. Je prostor za širjenje zavesti o reciklaži in odgovornosti do soljudi. Izmenjava poteka po načelu 1 : 1; za en podarjen izdelek se dobi en kos oblačila.

Izmenjevalnica poteka enkrat mesečno, njen namen pa je zbrati čim več materialnih dobrin za tiste, ki si jih drugače težko privoščijo, v zameno pa si lahko vsak, ki je pripravljen kaj podariti, izbere prav poseben predmet z druge roke ali oblačilo.

Ljudje lahko prinesejo tudi rabljene učbenike, vendar jih ne bo možno zamenjati za stvari, ker jih RK ne more razdeliti med prejemnike pomoči, jih bo pa posredoval naprej organizaciji, ki bo poskrbela za to.

Vse zbrane šolske potrebščine in prehrambeni izdelki bodo namenjeni prejemnikom pomoči RK Ljubljana.

Prva blagovna menjava v okviru prve izmenjevalnice je potekala zadnji julijski dan.