Slovenija

Proti morju zgoščen promet, proti Gruškovju daljši zastoji

STA / A.M.
24. 8. 2013, 11.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na primorski avtocesti proti Kopru je že zgoščen promet, na podravski avtocesti proti mejnemu prehodu Gruškovje pa so daljši zastoji. Ves dan je zgoščen promet z daljšimi zastoji pričakovati proti Hrvaški in tudi v obratni smeri, je za STA dejal Mirko Žaren iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Trikilometrski zastoj je na koncu podravske avtoceste pri Dražencih proti Gruškovju, pred predorom Karavanke na avstrijski strani proti Sloveniji pa je kolona vozil dolga pet kilometrov.

Gost promet z zastoji je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, prav tako na ljubljanski zahodni obvoznici od Brda proti Brezovici in na cestah Ptuj - Gruškovje, Šmarje - Dragonja, Šmarje - Koper in pred mejnim prehodom Jelšane proti Hrvaški.

Čakalna doba na mejnih prehodih s Hrvaško je na mejnem prehodu Dragonja 30 minut pri izstopu iz države in 15 minut pri vstopu v Slovenijo.

Povečan promet se ves dan pričakuje proti morju oziroma Hrvaški kot tudi iz smeri Hrvaške proti notranjosti Slovenije, glede na to da je sobota in da se večina turistov vrača domov. Vendar turistične sezone še ni konec, tako da na Prometno-informacijskem centru za državne ceste podobno prometno situacijo pričakujejo tudi prihodnji konec tedna.