Slovenija

Urška Bačovnik si želi še hčerko

B.P.
24. 8. 2013, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Janez Janša in njegova Urška imata spet razlog za veselje, saj se jima je rodil še drugi sin, ki je Janezov že tretji.

arhiv Lady
Janez Janša in Urška Bačovnik

Po Črtomirju je v celjski porodnišnici le šest dni pred bratovim drugim rojstnim dnem na svet prijokal Jakob. Ime za zdravega in klenega dečka sta zakonca Janša menda našla v gorah, kamor rada zahajata in kjer se je rodila njuna ljubezen. Stolp Jakoba Aljaža je navdihnil številne Slovence, med njimi očitno tudi novopečena starša, ki seveda ne skrivata veselja zaradi novega družinskega člana, čeprav sta se komaj rešila nočnega vstajanja, joka in dojenja.

Urška je tako še vsaj za leto dni prestavila svojo zdravniško kariero, materinstvo pa je znova bistveno lažje, saj ji ob strani nenehno stoji mama, ki vlogo babice odlično opravlja. Janez, ki je pred tremi meseci postal dedek, je svoji tašči neizmerno hvaležen za pomoč, hkrati pa je navdušenje izrazil tudi nad osebjem v porodnišnici, kjer sta se rodila njegova najmlajša sinova. Še posebej se je zahvalil dr. Jakobu Korenu, ki velja za enega bolj priljubljenih porodničarjev na Celjskem. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se bosta zakonca Janša po vsej verjetnosti odločila še za tretjo nosečnost.

Družinski prijatelji so izdali eno Urškinih srčnih želja, da bi poleg sinov rada imela še hčerko, kar se ji bo morda v tretje le posrečilo. Mamica je nad dvema sinovoma več kot navdušena. Oba sta po horoskopu leva, za rojene v tem znamenju pa pravijo, da so močne volje, radi so v središču pozornosti in imajo glavno besedo. Zato ni nič čudnega, da si Urška ob dveh krasnih sinovih po tihem želi še milo hčerko. Deklica bi vsekakor popestrila fantovsko družbo, in če gre verjeti tradiciji, bomo na ta trenutek morali počakati še najmanj dve leti.