Slovenija

Lipa ta vikend očitno še ostaja zaprta

STA / J.P.
7. 8. 2013, 15.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Upravna enota Ljubljana je danes izdala sklep o ustavitvi postopka izdaje dovoljenja gostinskemu lokalu Lipa za javno prireditev Lipa clubbing, ki je bila predvidena za 9. in 10. avgust, so sporočili iz upravne enote.

Svet24
Prireditvi so močno nasprotovali krajani Spodnjih Pirnič.

Organizator prireditve je namreč v torek umaknil vlogo za izdajo dovoljenja obratovanja za ta konec tedna.

Napovedane javne prireditve na prostem, ki jo je prijavila lastnica Lipe Milena Zavašnik, v petek zvečer med 20. in 4. uro naslednjega dne tako ne bo.

Zavašnikova je na Upravno enoto Ljubljana podala vlogo za začetek obratovanja 9. avgusta in potem vse konce tedna v avgustu.

Prireditvi so močno nasprotovali krajani Spodnjih Pirnič, kjer je lokal Lipa. Tam se je namreč 23. decembra 2005 zvečer zgodila tragedija, ko je v prerivanju pred gostiščem množica poteptala tri najstnice.

Dve 17-letnici sta poškodbam podlegli na kraju nesreče, medtem ko je 15-letnica umrla nekaj dni pozneje v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Lastnik diskoteke Robert Zavašnik, ki mu je sodišče zaradi povzročitve splošne nevarnosti dosodilo pet let zapora, ker kot organizator zabave ni poskrbel za varnost, se že štiri leta skriva pred roko pravice.