Slovenija

Kaj vse bodo dobili 'skejterji' v Novi Gorici?

U.K.
7. 8. 2013, 20.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Skejterski navdušenci iz severne Primorske bodo gotovo navdušeni nad novim projektom Mestne občine Nova Gorica. Dobili bodo namreč najmodernejši rolkarski park.

V Novi Gorici bodo dobili najmodernejši skejt park

Mestna občina Nova Gorica namerava v okviru investicijskega projekta 'Rolkarski park' izpeljati posebno igrišče za mlade. Tako bodo 'skejterji' dobili rolkarski bazen s tribunami, rolkarski poligon s tribunami in pomožni objekt, opremljen z vodovodom, kanalizacijo in za potrebe nadzornih kamer WEB tudi s telefonskim priključkom, z ograjenim prostorom za namestitev dveh prenosnih WC-kabin v času prireditev ter zunanjo ureditev (povezovalne in ostale pešpoti z javno razsvetljavo, reflektorsko osvetlitev rolkališča ter ureditev in ozelenitev terena). 


Tako bo skupaj z gradbenimi linijami omejena površina nameravane gradnje znašala 3.014,30 kvadratnih metrov. Namen Mestne občine Nova Gorica je, da z izgradnjo novega Rolkarskega parka ter zunanjo ureditvijo zagotovi nove športne površine ter varne, ustrezne prostorske pogoje za izvajanje športnih programov, ki so v javnem interesu. S tem želi občina skupaj z Javnim zavodom za šport Nova Gorica uresničiti javni interes po novi, manjkajoči športni infrastrukturi na svojem območju. Z izvedbo investicijskega projekta se bo zagotovilo urejeno, kvalitetno, varno in zdravo okolje za izvajanje urbanih športnih dejavnosti ter urejeno, varno in zdravo okolje za bivanje.