Slovenija

Nekdanji premier je uradno ločen

STA/M.J.
6. 8. 2013, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanji češki premier Petr Nečas, ki je moral zaradi korupcijske in vohunske afere sredi junija odstopiti, se je z današnjim dnem uradno ločil od dolgoletne soproge.

Reuters

Kot so namreč za francosko tiskovno agencijo AFP potrdili na pristojnem sodišču v Pragi, sta se obe stranki v postopku odrekli pravici do pritožbe in zakonska zveza je razvezana. 48-letni katolik Nečas je januarja sporočil, da se ločuje od 47-letne soproge Radke, s katero sta bila poročena več kot 25 let. Imata dve hčerki in dva sinova.

Junija je nato na Češkem izbruhnila korupcijska in vohunska afera, v okviru katere je prišlo na dan tudi Nečasovo ljubezensko razmerje z vodjo njegovega kabineta, 49-letno Jano Nagyovo.

Nagyova je bila obtožena podkupovanja in zlorabe položaja. Med drugim naj bi vojaškim obveščevalcem naročila, da vohunijo za Radko Nečas.

Kljub odmevnemu škandalu je Nečas minuli mesec priznal razmerje z Nagyovo in obenem zatrdil, da je njuno razmerje trdno in zagotovo ima prihodnost. Ko so Nagyovo julija izpustili iz pripora, jo je tudi prišel čakat pred poslopje zapora.