Slovenija

Jakličeve parcele nad Polhovim Gradcem postale kar zazidljive?!?

STA/M.J.
6. 8. 2013, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Parcele nekdanjega direktorja Lekarn Ljubljana Marka Jakliča so po osmih letih postopkov postale zazidljive. To mu omogoča, da dokončno reši svoj spor z državo in prepreči rušenje objektov na svojem posestvu na Selu nad Polhovim Gradcem.

Mediaspeed

Občina Dobrova-Polhov Gradec je s spremembami Občinskega prostorskega načrta, ki ga je sprejela 10. julija, v uradnem listu je bil objavljen 26. julija, Jakliču podala pravno podlago, da legalizira na črno zgrajene objekte na svojem posestvu.

Kot še navaja zurnal24.si, naj bi občina sicer zavrnila skoraj vse pobude za spremembo namembnosti - med drugim ni zazidljiva postala niti parcela, ki stoji med dvema hišama in na kateri že stoji pred mnogimi leti na črno zgrajena hiša.

Občinski prostorski načrt je dokument, ki določa, ali in kaj se na posamezni parceli lahko gradi. Upravna enota pa v postopku izdaje gradbenega dovoljenja le preveri, ali je nameravana gradnja skladna s tem načrtom ter drugimi predpisi.

Jaklič je za zurnal24.si pojasnil, da so bile parcele zazidljive, zdaj pa so jim spremenili namembnost. Na podlagi tega pričakuje, da bo čim prej dobil gradbeno dovoljenje. Na vprašanje, ali je že dal novo vlogo, je odgovoril, da ne ve, ker se s tem ukvarjajo njegovi projektanti.

Časnik Dnevnik pa je danes poročal, da je Jaklič vse svoje nepremičnine v Sloveniji prepisal na soprogo. Hkrati je na vse prepisane nepremičnine vpisal pravico do brezplačnega dosmrtnega užitka ter prepoved odtujitve in obremenitve. S tem je svoje premoženje zavaroval pred morebitnimi upniki, še naprej pa bo lahko nemoteno uporabljal vse svoje nepremičnine, navaja časnik.