Slovenija

Pretežno jasno in vroče

STA/M.J.
6. 8. 2013, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes in jutri bo pretežno jasno. Čez dan bo ponekod pihal južni do jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Najnižje jutranje temperature bodo do 16 do 22, najvišje dnevne od 34 do 38, jutri v jugovzhodni Sloveniji lahko do 39 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri povečini sončno in zelo vroče.

Vremenska slika: Nad zahodno, srednjo in južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. V višinah se nad našimi kraji še zadržuje zelo topel in suh zrak.

Obeti: V četrtek bo povečini sončno in zelo vroče. Pihal bo jugozahodni veter. V petek bo delno jasno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. Vroče in soparno bo.

Opozorilo: Do vključno petka bo velika toplotna obremenitev. Predvsem na Primorskem je še vedno velika nevarnost požarov v naravi.

Napoved vpliva vremena na počutje: V torek bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev, v času največje vročine je priporočeno izogibanje večjim naporom na prostem, uživanje lahke hrane in dovolj tekočine. Prostore je potrebno zračiti ponoči in zjutraj. Vročina bo najbolj neprijetna v mestih, znosnejša pa v višjih legah, gozdovih in ob vodi. Sredi dneva in popoldne bodo povišane tudi koncentracije ozona.