Slovenija

Oblačno in vroče bo

STA / J.P.
29. 7. 2013, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo precej jasno, popoldne se bo oblačnost povečala. V zahodni in južni Sloveniji bodo že popoldne krajevne nevihte, zvečer in v noči na torek pa lahko tudi drugod.

Thinkstock
Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36, v vzhodni Sloveniji do 38 stopinj Celzija.

Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36, v vzhodni Sloveniji do 38 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo sprva v vzhodni Sloveniji nekaj oblačnosti, na jugovzhodu države bodo zjutraj še možne krajevne plohe. Čez dan se bo povsod zjasnilo. Na Primorskem bo zjutraj zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 32 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo sončno in zelo vroče. Popoldne in zvečer bodo avstrijsko Koroško, sosednje pokrajine Italije in severni Jadran zajele krajevne nevihte. Jutri bo v Alpah spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, drugod pa se bo zjasnilo. Pod Velebitom bo pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem je še šibko območje visokega zračnega tlaka, nad severnim Atlantikom, deloma zahodno in srednjo Evropo pa je ciklonsko območje. Fronta je dosegla Alpe in bo ponoči prešla naše kraje. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam zelo topel in še vedno precej suh zrak.

Obeti: V sredo in četrtek bo pretežno jasno. Počasi bo spet bolj vroče.

Opozorilo: Danes bo še velika toplotna obremenitev. Jutri, v torek, in v sredo bo vročina prehodno popustila. Od danes popoldne do jutri zgodaj zjutraj bodo ob nevihtah možni močnejši nalivi in sunki vetra, lokalno bo možna tudi toča.