Slovenija

24-letnik do smrti zabodel svojega očima

G.T.
23. 7. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Hermancih, majhni hriboviti vasici v občini Ormož, ki ima le nekaj več 100 ljudi in je redko poseljena, se je v ponedeljek okoli 23.30 zgodila nova tragedija.

Dolenjski list, Prlekija-on.net
Zločin se je pripetil v Hermancih, majhni hriboviti vasici v občini Ormož.

24-letnik je namreč s škarjami zabodel svojega 35-letnega očima v predel srca, ki je na kraju dogodka umrl, policisti pa so osumljenca že prijeli. Preiskava je še v teku, so so sporočili iz Policijske uprave Maribor, saj so bili na kraj napoteni kriminalisti PU Maribor, ki bodo pod vodenjem dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča na Ptuju, opravili ogled. Ogleda se je udeležil tudi dežurni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju.

Od tamkajšnjih sosedov pa smo izvedeli, da se je okruten umor zgodil na kmetiji pokojnega Boštjana Habjaniča, kjer so zadnjih nekaj let skupaj živeli še njegovi pastorek David, izvenzakonska partnerica in babica Alojzija Habjanič. Domači navzven sicer niso kazali pretiranih znakov nasilja, dodajajo, vedeli pa so o njih povedati, da je bil pokojni zelo živčen oziroma vzkipljiv, saj ga je zadnje čase vse razjezilo. Tudi pil je in zavračal zdravljenje, medtem ko naj bi nekakšne tablete užival tudi pastorek. Eden izmed sosedov je zanj celo dejal, da je šizofrenik. Izvedeli smo še, da se je v tej hiši zgodila že tretja tragedija. Pred leti se je z mopedom ubil Boštjanov oče, že prej pa njegov mlajši brat z motorjem.