Slovenija

Strah in trepet na Linhartovi ulici

Simon Rosc
23. 7. 2013, 07.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Neznanec je včeraj na Linhartovi ulic v Ljubljani zagrešil precej šokantno dejanje, ki je v nevarnost spravilo njega samega, poleg tega pa še prebivalce sosednjih blokov.

Svet24
O razlogih za dejanje krožijo kar tri različne zgodbe.

68-letni moški, ki naj bi sicer veljal za tihega in mirnega soseda, je v svojem stanovanju odprl plin in tla polil z bencinov ter grozil, da bo povzročil eksplozijo. Zaradi grožnje so policisti tudi ukazali evakuacijo stanovalcev iz sosednjih blokov.

Ker je obstajala nevarnost eksplozije, so posredovali policisti specialne enote Generalne policijske uprave, ki so moškega prijeli.

Po doslej zbranih obvestilih je znano, da se je 68-letni moški, sicer najemnik stanovanja, sprl s predstavniki lastnika, o razlogu za spor pa krožijo kar tri različne zgodbe.

Kot nam je povedala očividka, naj bi se pri njem oglasili predstavniki lastnikov, domnevno naj bi šlo za mestno občino Ljubljana, ker naj bi njegovo stanovanje želeli prodati. Po drugi zgodbi naj bi bil razlog za obisk predstavnikov lastnikov obnova stanovanja, po tretji zgodbi pa naj bi lastniki želeli vstopiti v stanovanje, da bi uredili nekaj v zvezi s števci za vodo in elektriko.

Prebivalci so bili vidno pretreseni.

Pri tem je po stanovanju polil bencin ter predstavnike lastnika napodil iz stanovanja. Grožnje je podkrepil še s tem, da je odprl jeklenko plina. Ne glede na to, katera zgodba je resnična, pa so bili prebivalci okoliških blokov vidno pretreseni.

Moškega so iz stanovanja prinesli, privezanega na stol, odpeljali pa naj bi ga v psihiatrično bolnišnico.