Slovenija

Prijeli moška, ki naj bi umorila 57-letnega domačina

STA / S.R.
22. 7. 2013, 10.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Koprski kriminalisti so prijeli moška, ki naj bi marca v Čežarjih pri Kopru umorila 57-letnega domačina, poročajo Primorske novice.

Dolenjski list

Šlo naj bi za okoli 30 let starega Bolgara, ki naj bi živel v okolici Kopra, in okoli 60 let starega Izolana. Preiskovalni sodnik je za dvojico že odredil pripor, še navaja časnik. Preiskovalci naj bi na prizorišču zločina našli tudi DNK osumljenih. Osumljenca - Izolana naj bi pred leti že obsodili zaradi umora - naj bi pridržali že pred dnevi, v petek pa naj bi ju s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja umora pripeljali na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Okrožna državna tožilka je za oba predlagala pripor. S tem se je strinjal tudi preiskovalni sodnik, ki je po navedbah časnika za oba odredil pripor.

Truplo 57-letnega domačina so odkrili 11. marca v stanovanjski hiši v Čežarjih pri Kopru, z ogledom kraja pa so policisti ugotovili, da je moški umrl nasilne smrti. Po poročanju medijev je bil žrtev umora poslovodja trgovine v bližnjem Svetem Antonu.

Truplo so odkrili po tem, ko poslovodja trgovine 11. marca zjutraj ni prišel v službo in je šla zato sodelavka na njegov dom. Vrata stanovanjske hiše so bila po pričanju očividcev odprta, hiša pa razmetana. Na tleh pred vrati oziroma pred kletjo so bili tudi krvavi madeži. Policisti so 57-letnika našli na tleh v kleti z močno poškodovano glavo.