Slovenija

V Mariboru še vedno gori

STA / S.R.
22. 7. 2013, 07.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Gašenje požara v mariborskem podjetju Gorenje Surovina se je nadaljevalo tudi v nočnem času in še vedno traja.

Svet 24
Požar še ni popolnoma pogašen.

Gasilci gasijo posamezna žarišča požara v hali za predelavo odpadkov, zagorela pa je tudi večja količina odpadkov na deponiji ob objektu, kjer je izbruhnil požar, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje. V obratu mariborskega podjetja Gorenje Surovina je zagorelo v nedeljo okoli 13. ure v delu za predelavo papirja in plastike. Gasilcem je uspelo požar, zaradi katerega se je s Tezna ves dan vil gost črn dim, omejiti okoli 16. ure in predvidevali so, da jim bo do večera uspelo ogenj pogasiti.

A temu očitno ni bilo tako, saj se gašenje nadaljuje tudi danes zjutraj in v Mariboru je bilo tudi ponoči slišati gasilske sirene. Z območja se še vedno vije oblak gostega dima, ki pa je svetlejše barve kot v nedeljo.

Do sedaj je sodelovalo ali sodeluje pri gašenju poleg mariborskih poklicnih gasilcev 22 prostovoljnih gasilskih društev z več kot 200 gasilci.

Po navedbah tiskovnega predstavnika Policijske uprave Maribor Mirana Šadla se bo kriminalistična preiskava, ki naj bi podala jasnejši odgovor glede vzroka požara, začela šele, ko se bo pogorišče ohladilo.