Slovenija

Na mejnem prehodu Dragonja pol ure čakalne dobe

STA / S.R.
21. 7. 2013, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Promet po večini slovenskih cest poteka tekoče, je pa zgoščen pred nekaterimi mejnimi prehodi s Hrvaško.

Reuters

Pred mejnim prehodom Dragonja je okoli tri kilometre dolga kolona vozil, za prestop meje je tam treba čakati okoli pol ure. Gost promet proti notranjosti Slovenije pa je pričakovati v popoldanskem času. Kot so za STA povedali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste, je promet gostejši tudi na cesti proti Sečovljam, kjer je na prehod meje treba čakati okoli 15 minut. Občasno je gneča tudi na cestah proti mejnima prehodoma Jelšane in Gruškovje, kjer pa daljšega čakanja ne beležijo.

Kot so še povedali na prometno-informacijskem centru, bo okoli poldneva promet predvidoma gostejši proti Bledu, popoldne pa pričakujejo povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo in nato naprej proti notranjosti države. Občasni zastoji so možni tudi pred cestninsko postajo Hrušica na gorenjski avtocesti.

Ker je prometa na cestah veliko, lahko pride do zastojev v primeru morebitnih prometnih nesreč, sicer pa kakšnih "ekstremnih" povečanj prometa na prometno-informacijskem centru ne pričakujejo.