Slovenija

Pri Zadru umrl Slovenec

STA / S.R. / A.M.
18. 7. 2013, 18.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zadrska policija je danes potrdila, da je 54-letni slovenski državljan v sredo dopoldne umrl za posledicami srčne kapi na plaži v Privlaki na otoku Viru pri Zadru. Kot so dodali, so v sredo na plaži Ljupče nedaleč od Zadra našli tudi 64-letno Zadrčanko, ki je umrla v popoldanskih urah, prav tako zaradi težav s srcem.

Namestitev.si
Otok Vir pri Zadru.
Na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu so za STA danes povedali, da so bili od začetka leta obveščeni o 12 smrtnih primerih slovenskih državljanov na Hrvaškem. Tako kot 54-letnik, ki je umrl na Viru, so slovenski državljani večinoma umrli zaradi zdravstvenih težav, nekaj pa jih je življenje izgubilo tudi v prometnih nesrečah.

Medtem so s hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo sporočili, da je 40-letni slovenski državljan s svojim čolnom danes nekaj po poldnevu trčil v zasidrano plovilo hrvaških lastnikov pri otoku Molatu nedaleč Zadra.

V trčenju sta bila lažje poškodovana hrvaška državljana, oče in sin, ki sta lovila ribe kakšno miljo južno od Molata. Nihče od štirih potnikov na slovenskem čolnu, ki je imel koprsko registracijo, ni bil poškodovan.

Po policijski preiskavi so 40-letnika kaznovali s 5100 kun (680 evrov) zaradi prekrška.