Slovenija

Najlepša Slovenka ne sme biti noseča

M.V.
19. 7. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po povratku izbora za Miss Slovenije bomo Slovenci letos dobili tudi novo miss Universe. Naša predstavnica bo v začetku oktobra odpotovala na svetovni izbor Miss Universe, ki se bo 9. novembra odvijal v Moskvi. Dekleta, ki se želijo prijaviti, pa morajo izpolnjevati kar nekaj pogojev. Med drugim tudi to, da ne smejo biti matere ali noseče.

arhiv Miss Universe
Miss Universe Slovenije iz leta 2011, Ema Jagodič, bo letos dobila naslednico.
PRAVILA, KI JIH MORA IZPOLNJEVATI KANDIDATKE ZA NOVO SLOVENSKO MISS UNIVERSE:
1. Stare morajo biti vsaj 18 let in ne smejo biti starejše od 27 let od datuma 1. februar 2013.
2. Morajo biti slovenske državljanke s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.
3. Morajo biti neporočene in ne smejo biti ločene.
4. Ne smejo biti matere ali noseče.

Prvi izbor Miss Universe Slovenije se je odvil leta 2001 in z njim je bila okronana prva miss Universe Slovenije, Minka Alagič. Za njo so prestižen naslov nosile Iris Mulej (2002), Polona Just (2003), Sabina Remar (2004), Dalila Dragojević (2005), Nataša Pinoza (2006), Tjaša Kokalj (2007 ), ki je hkrati prva Slovenka, ki se je prebila v Top 15 na svetovnem izboru Miss Universe, Anamaria Avbelj (2008), Mirela Korač (2009), Marika Savšek (2010) in Ema Jagodič (2011). Po enoletnem premoru bo izbor Miss Universe Slovenije ponovno potekal v Sloveniji, letošnja zmagovalka pa bo  v začetku oktobra odpotovala na svetovni izbor Miss Universe, ki se bo odvijal 9. novembra 2013, v Crocus City Hallu v Moskvi. Letošnja zmagovalka Miss Universe Slovenije bo kot glavno nagrado dobila štipendijo v vrednosti 20.000 EUR, za štiriletni študiji na prestižni zagrebški fakulteti za ekonomijo in menedžment (ZŠEM).

Zmagovalka eno leto živi v New Yorku

Miss Universe je najbolj prestižno lepotno tekmovanje na svetu, s kar 62-letno tradicijo. Od leta 1996 je bil izbor v lasti Donalda Trumpa in televizijske hiše NBC. Dekle, ki zmaga na izboru za Miss Universe, eno leto živi v New Yorku in poleg tega, da se pojavlja na prestižnih dogodkih in rdečih preprogah, sodeluje s številnimi dobrodelnimi organizacijami, zlasti tistimi, ki se ukvarjajo s preprečevanjem širjenja virusa HIV in pomočjo tistim, ki trpijo zaradi aidsa, z različnimi društvi in organizacijami, ki pomagajo ženskam, obolelim za rakom dojk ali rakom materničnega vratu –  nekatere od njih so postale tudi ambasadorke dobre volje pri Združenih narodih.

arhiv Miss Universe
Mirela Korač, zmagovalka lepotnega naslova leta 2009, je na svetovnem izboru spoznala tudi igralko Monico Belucci.