Slovenija

Invalid ustrelil partnerko, nato še sebe

Gabrijel Toplak
18. 7. 2013, 11.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Doslej mirno sosesko ptujske Četrtne skupnosti Breg-Turnišče so v torek zvečer okoli 23. ure vznemirili trije streli.

Gabrijel Toplak
Prizorišče zločina na Tavčarjevi ulici.

Po za zdaj dostopnih podatkih policije, ki je v hišo nasilno vstopila s pomočjo gasilcev, so v stanovanju našli dve mrtvi osebi, ki sta umrli zaradi strelnih ran. Bila sta invalida, sosedje pa so ju poznali kot komunikativni osebi.

Nekaj stanovalcev mirne ptujske soseske v Tavčarjevi ulici v Četrtni skupnosti Breg-Turnišče v Mestni občini Ptuj je v torek zvečer, okrog 23. ure, prebudil močan pok, kateremu sta takoj sledila še dva. Včeraj so zgroženi ugotovili, da je med domačinoma prišlo do streljanja. Po pripovedovanju najbližjih sosedov, ki ne želijo biti imenovani, sta bila pokojna invalida, med njimi pa so že krožile govorice, da naj bi mož Mihael ustrelil ženo Ivanko in si pozneje sodil še sam. Sosedje pravijo, da so takoj po streljanju odhiteli na balkon, vendar je bila v hiši tema, zato ni nič kazalo, da bi se streljali. Včeraj, ko so po obisku trgovine vendarle odšli do hiše in potrkali, pa jim ni nihče odprl vrat, zato so poklicali policijo.

Pokojna sta dajala vtis srečnega para.

Poročilo Mirana Šadla, predstavnika za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je bilo včeraj še skopo. Sporočil je le, da so policisti PP Ptuj okoli 10.30 ure s pomočjo gasilcev nasilno vstopili v stanovanje na Tavčarjevi ulici 11 in v stanovanju našli dve mrtvi osebi. »Umrli sta zaradi strelnih ran, na kraj pa so napoteni kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, ki bodo opravili ogled. Prva zbrana obvestila kažejo na to, da gre za umor in samomor,« je zapisal Šadl.

Tragedija je včeraj pritegnila veliko pozornost in številne radovedneže, ki tam niso imeli česa iskati. Teh ni bilo težko prepoznati, saj so le obrazi domačinov izkazovali žalost. Janez Rožmarin z bližnje Poljske ceste, sicer tudi podpredsednik Četrtne skupnosti Breg-Turnišče, pravi, da gre za razmeroma novo sosesko, v kateri jih večina stanuje dobrih 30 let in so se vsi med seboj dobro poznali.

Gabrijel Toplak
Prizorišče umora so včeraj varovali policisti, ogledovali pa so si ga kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor.

  »Tudi pokojna, ki sta se naokrog prevažala na invalidskih vozičkih, smo vsi dobro poznali. Bila sta komunikativni osebi, ki nista nikoli navzven kazali, da bi ju kaj težilo ali bi jima kaj manjkalo. Stara pa sta bila približno 70 let, tukaj pa sta živela nekje od leta 1980,« je ogorčeno pripovedoval Rožmarin in dodal, da je bila pokojna domačinka. Pretresljiva novica po radiu je v bližino hiše pritegnila tudi Franca Travnikarja z Meškove ulice, ki je dejal, da se pokojna nista nikoli prepirala in sta dajala vtis srečnega para. »Čudi me tudi, da sta razpolagala z orožjem, saj smo ju poznali kot miroljubni osebi. Večkrat smo kot sosedje skupaj kaj proslavljali in celo zapeli kakšno pesem. Gospod je celo znal poprijeti za harmoniko,« je razložil Travnikar, ki vzroke za takšno dejanje vidi v bolezni oziroma brezizhodnem položaju. Sicer pa so med sosedi med drugim že krožile govorice, da se Mihael, ki je znal le redko povzdigniti glas, naj ne bi mogel sprijazniti s kruto resnico, da bo po izgubi ene noge pred približno sedmimi leti za vselej priklenjen na invalidski voziček. Prav pred kratkim naj bi namreč izvedel, da bo izgubil tudi drugo nogo. Ivanka pa je na invalidskem vozičku končala že v mladosti, in to zaradi prometne nesreče.

Gabrijel Toplak
Po pripovedovanju sosedov naj bi večer prej okoli 23. ure v tej hiši odjeknili trije streli.